Declaració del Front Cívic respecte a Canal 9

Des del Front Cívic volem posar de manifest el següent en relació amb l’arbitrària decisió del tancament de Canal 9 per part del Govern:

En primer lloc, volem mostrar la nostra solidaritat amb les treballadores i els treballadors de RTVV i les seues famílies, en un moment absolutament atroç per als assalariats. Esta mesura, que no pot qualificar-se d’una altra manera que d’agressió i abús, se suma al patiment infligit des del poder a les treballadores i els treballadors valencians.

D’altra banda, ens trobem amb el continu menyspreu per part del poder cap al nostre patrimoni públic, primer aprofitant-lo en benefici propi i després destruint empreses i institucions valencianes que són fonamentals per al creixement econòmic i social. Estos anys ens han privat als valencians d’un sector financer propi, com eren la CAM i Bancaixa, que hagueren pogut ser un embrió d’una veritable banca pública, i ara ens veiem desposseïts del sector audiovisual públic.

Econòmicament i cultural, esta decisió ens torna més pobres. Difícilment es cobrirà des del sector privat la necessitat d’un mitjà de comunicació que es faça càrrec de promoure la cultura i la llengua valencianes. La supervivència d’un patrimoni tan important com l’idioma es veu seriosament compromesa per una decisió com el tancament de RTVV.

És cert que durant anys RTVV ha viscut més moments de misèria que de glòria, però també és veritat que els responsables de la indignitat no són els que patiran les conseqüències d’esta decisió.

El cas de Canal 9 ha sigut un exemple de com un poder que se sent alliberat de les obligacions que imposa la responsabilitat i la decència, allunyant-se dels ciutadans, és capaç, en la seua insaciable intenció de perpetuar-se a qualsevol preu, de manipular i de negar la realitat, fins al ridícul. Esta forma de procedir ha tingut com a conseqüència separar al mitjà de comunicació dels seus destinataris, perdent cada vegada més audiència i credibilitat. Des del Front Cívic volem manifestar el nostre rebuig al tancament de Canal 9, però també al Canal 9 que el Govern ens va fer primer patir i després menysprear.

Volem una televisió pública, renovada i de qualitat. Una televisió que siga plural, al servei d’una ciutadania crítica. Des del Front Cívic Som Majoria creiem que els mitjans públics han de ser un instrument al servei de la llibertat, i que eixe servei només es pot garantir plenament des d’un sector audiovisual públic, democràticament gestionat i que no estiga sotmés a altres interessos que no siguen els del poble a què ha de servir.

El Front Cívic comparteix el sentiment d’indignació que ens recorre com a poble i que s’estén ràpidament, donant el nostre suport a les mobilitzacions i protestes que ja s’estan produint per defensar la nostra televisió pública. És hora de tornar a les places i als carrers.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s